Kilometervreter Lieke

AirborneMTB is de club voor de leden en van de leden. En dat blijkt wel uit het initiatief van onder andere Lieke: de Kilometervreters! Deze groep heeft al een mooie vaste kern. Het doel is duidelijk: trainen in gezelschap voor de lange afstand.

Het mountainbiken begon voor Lieke ongeveer 4 jaar geleden. Door een knieblessure werd basketballen eerder een gevecht dan een plezierige sport. “Ga een keertje mee!” stelde Bas voor. En zo zijn de eerste mtb-kilometers in Twente gereden. En de eerste mooie uitdaging was de route van Basel naar Nederland. Over kilometervreters gesproken. Vorig jaar zijn Lieke en Bas naar de omgeving Arnhem verhuist en lid worden van de plaatselijke MTB-vereniging was een passende keus.

Over kilometervreter gesproken!

De mooiste uitdaging tot nu toe voor Lieke is toch wel de Hermannsweg. Deze 162km lange mtb-tocht loopt van Rheine naar Bieleveld in Duitsland en de route gaat o.a. door de natuurparken van Teutoburger Woud. ’s Ochtends in het donker vertrok Lieke met 5 mannen richting het oosten. Rond 14.00 kwam de mentale en fysieke hobbel. En die werd overwonnen. 4 duizend hoogte meters op één dag is dan ook een mijlpaal om te koesteren. Na negen uur in de avond werd er gefinisht. Het smaakte naar meer.

Voor 2022 staat de Stoneman op de agenda

AirborneMTB heeft meer leden met een endorfine verslaving en zodoende kwam al snel het idee om de kilometervretergroep in het leven te roepen. Gezamenlijk trainen en evenementen fietsen is het doel van de groep. “Voor 2022 staat de Stoneman in 1 dag fietsen op het programma en in de toekomst willen we een meerdaagse zoals de TransAlp fietsen” vertelt Lieke. Ook toertochten zoals Limburgs Mooiste staan met potlood in de agenda. “Hoe gezellig is het om dit met z’n allen te doen en elkaar hiermee te stimuleren!” vervolgt Lieke. De Kilometervreters hebben een whatsapp groep aangemaakt. “Zeker wanneer het doordeweeks weer lichter is, gaan we vaker dan alleen zondags fietsen, want om lange afstanden te fietsen, kan je ook korte trainingen doen.”