Volwassenen

Clubritten

Op zondagochtend verzamelen de volwassenen van Airborne MTB om in verschillende tempogroepen te gaan fietsen. Daarbij wordt onderscheid gemaakt in afstand en in snelheid. Er is een groep die maximaal 90 minuten fietst en er zijn groepen die langere afstanden rijden. Het verzamelpunt is Sportpark Valkenhuizen, waardoor we snel op de routes en trails zitten. Regelmatig blijven we na rit een wat langer om bij te kletsen onder het genot van een kop koffie. Het principe “Samen uit, samen thuis” geldt voor alle groepen. Iedere groep heeft een voorrijder. Dit zijn ervaren mountainbikers met goede kennis van de leukste paadjes in de omgeving. De clubrit is uitdrukkelijk geen training, hoewel er af en toe best eens wat technische tips gegeven zullen worden of er een stukje op tempo gereden wordt. Om je MTB-skills te verbeteren zijn er in het zomerseizoen trainingen op woensdagavond, mits er voldoende trainers zijn

Om mee te kunnen doen aan de clubritten en trainingen, is het een vereiste dat je al enige mountainbike ervaring hebt en ongeveer anderhalf tot twee uur achter elkaar kunt fietsen. Als je dat niveau nog niet hebt, kan je je aanmelden voor de Dropzone trainingenDaarnaast is het natuurlijk een vereiste is dat je je een goed onderhouden en functionerende mountainbike hebt en een helm draagt. Zorg ook voor wat te drinken en eten en kleding passend bij het seizoen. Neem ook een reservebandje mee.  

Clubrit van Airborne MTB bij Arnhem

Toertochten

Naast de wekelijkse ritten op de Zuid-Veluwe bezoeken we graag andere regio’s. We nemen als groepen deel aan georganiseerde toertochten of voorrijders bereiden een route voor. Binnen een uur rijden van Arnhem ben je al in mooie gebieden, zoals Montferland, Utrechtse Heuvelrug of Groesbeek. 

MTB weekenden

Een paar keer per jaar organiseren we een MTB weekend. Van vrijdagmiddag tot en met zondag kan er gereden worden en ‘s avonds is het heerlijk bijkomen met een biertje. Dit is normaalgesproken ergens in Nederland, België of Duitsland.

Airborne weekend in Houffalize, België