Jeugd

Alles kunnen op je mountainbike. Hoe gaaf is dat?

Airborne MTB heeft bevlogen, gediplomeerde jeugdtrainers. De trainingen worden zo veel mogelijk met twee trainers gereden. En dat is handig: ééntje voorop en ééntje als achterste rijder, zodat we niemand kwijtraken. Trainingen verrichten we op specifieke plekken, zodat het voor de deelnemers overzichtelijk blijft. De trainers weten voor de jongens en meiden steeds weer uitdagende oefeningen in te plannen, die op elk niveau veilig uit te voeren zijn. Vanaf ons startpunt kunnen we direct de trails op en zijn we redelijk snel op locaties waar je als mountainbiker specifiek kan trainen.  

Bikeskills onder de knie krijgen is het leukste om te trainen. Over obstakels fietsen, of een bunny-hop maken, de bochten sneller fietsen, of een drop (dit is geen snoepje) gecontroleerd nemen: dat leer je bij de jeugdtrainingen van Airborne MTB. Heb jij al eens deze wip-wap gereden? Of een northshore? En natuurlijk werken we ook aan je conditie. De trainers zorgen dat elke deelnemer op zijn of haar eigen niveau kan oefenen. Het enige dat je nodig hebt, is een mountainbike en een helm.

De jeugdtrainingen zijn op woensdagavond van maart en met september. Daarnaast mag je deelnemen aan bijna alle verenigingsactiviteiten.