Winterbostocht 2023

Op 4 februari vond de Winterbostocht plaats, een prachtige toertocht door de bossen van de Zuid-Veluwe. De tocht werd georganiseerd door Airborne MTB en Reto en bood deelnemers de keuze uit verschillende afstanden: 55, 70 en 100 km en een gavelafstand van 75 km.

Bijna duizend enthousiaste deelnemers verzamelden zich bij het startpunt in Arnhem. De sfeer was uitstekend en iedereen was klaar om de uitdagende tocht te beginnen. De route voerde door prachtige bosrijke gebieden, langs kronkelende rivieren en over heuvelachtig terrein. Het was een echte uitdaging, maar tegelijk ook genieten. De deelnemers werden getrakteerd op schitterende uitzichten, uitdagende beklimmingen en leuke afdalingen. Het weer was goed: droog en niet te koud. Onderweg was er voldoende afwisseling tussen singletracks, brede bospaden en stukken om weer bij te komen. Bij de pauzeplaats was er gelukkig eten en drinken te krijgen. De deelnemers konden even rusten, bijpraten en hun energievoorraden aanvullen. Daarna ging het weer verder, op naar de finish.

De Winterbostocht was een groot succes en de deelnemers hebben genoten van deze prachtige tocht door de bossen van Arnhem, Renkum en Ede. De organisatie heeft er alles aan gedaan om de tocht zo soepel mogelijk te laten verlopen en deelnemers te voorzien van alles wat ze nodig hadden. Ook de organisatie kreeg veel lof: de tocht kreeg van de NTFU de klassificatie ‘Extra goed geregeld’.

Kortom, de Winterbostocht was een fantastische ervaring voor alle deelnemers en een geweldige manier om de winterse omstandigheden te trotseren en te genieten van de prachtige natuur in deze regio.