AirborneMTB fietst weer groepsverband

Zondagmorgen 9 uur, Manege De Waterberg. Iets meer dan 10 Mountainbikers hebben zich verzamelt en Allard, de voorrijder van de groep, geeft klinkend startschot in de vorm van een korte briefing, waar aandachtig naar geluisterd wordt. Door bekende gezichten en nieuwe. Om half tien is het niet anders bij de tweede groep. 23 Mei is de eerste zondag dat we weer in groepsverband mogen fietsen en voordat er ook maar 1 meter gefietst is voel je de sfeer: We mogen weer. 

Door de maatregelen van de regering heeft het verenigingsleven stil gelegen. Dus ook voor de MTB-vereniging van Arnhem. AirborneMTB was nog maar net opgestart toen de activiteiten stil gezet moesten worden. Al eerder konden de trainingen voor de jeugd op woensdag opgepakt worden.  Inmiddels was het aantal leden gegroeid en was de  lijst van mannen en dames die een keer mee wilde fietsen opgelopen. Bij de vereniging stonden we te popelen en voor de voorrijders voelde het als een tweede start.

MTB Arnhem

Hoe gaaf is het dat we nu direct achter de startlocatie de trails op kunnen fietsen. En dat zorgde al direct voor mooie verrassingen. “Iedereen weet direct weer waarom  mountainbiken zo leuk is “: concludeert Allard. De dikke banden rollen over de singletrails en de één neemt de bochten wat harder dan de ander. Het is ook weer even wennen om achter elkaar aan te fietsen. En voor sommigen helemaal nieuw. Na iedere trail wordt op elkaar gewacht en tips en tricks uitgewisseld. En iedereen fietst met een big smile. “oef, ik ben iets te hard van start gegaan” gonst er door de groep. Als de eerste trail voor de meeste 10 minuten trappen is, kan dat zeker gebeuren. Op de trails die volgen, zoekt iedereen z’n plekje. 

MTB Arnhem

Beide groepen hebben een fraai rondje gereden. En daar kunnen de voorrijders in de toekomst goed mee variëren. Inmiddels kunnen we alle kanten op (soms met verplicht vignet). Ook al komen veel leden uit de buurt, toch hoor je de opmerking “goh wat is het gááf hier!” Op de stukken tussen de trails nemen de meeste fietsers de kans om kennis met elkaar te maken of bij te praten. Het mag duidelijk zijn, hier hebben we allemaal op gewacht. Samen onze sport beoefenen. 

MtbArnhem

Deze zondag zijn we met twee groepen gestart, echter voor de toekomst zullen we met meerdere groepen gaan fietsen. Met diverse tempo niveaus, met verschillende routes en met verschillend karakter. Als je twijfelt in welke groep je hoort, kunnen we je altijd adviseren. Wil jij weten of AirborneMTB iets voor jou is, meld je dan aan voor een proeftraining!

 

23 mei was een super dag! O ja, en ook nog Pinksteren.

 

Tot snel!

Namens alle AirborneMTB Voorrijders