MTB Vergunning en Vignet: hoe zit het nu?

Rondom Arnhem worden buitengewoon gave trails gerealiseerd. En dat roept vragen op over welk vignet je nodig hebt. AirborneMTB probeert je een zo goed mogelijk overzicht te geven van de routes rondom en in de buurt van Arnhem.

MTB Route Veluwezoom

In de volksmond ook wel de Posbank route genoemd, is de route die bij Velp, Rheden, De Steeg, Dieren en langs de A50 Apeldoorn-Arnhem ligt. Een geweldige route van 47 km, met uitdaging, variatie en hoogtemeters. De route is sinds een aantal jaar omgelegd. Belangrijk om te weten is, dat meerdere paden waar voorheen de route overheen ging, niet meer bereden mogen worden. Om over de MTB Veluwezoom te mogen rijden heb je een vignet van Natuurmonumenten nodig. De kosten hiervan zijn € 12 (voor leden van Natuurmonumenten € 9) en is online aan te vragen.  Vraag MTB Vignet Natuurmonumenten aan

MTB Veluwezoom

MTB Zuid Veluwe
Ede-Lunteren-Otterlo-Oosterbeek-Schaarsbergen

Met alle routes die de afgelopen jaren gebouwd zijn door het team en vrijwilligers van MTB Zuid Veluwe is er een waar mountainbike paradijs ontstaan. De trails die rondom de Arnhem en de A12 sinds kort opgesteld zijn, zorgen ervoor dat je als Arnhemmer snel op bochtige trails zit. Er is dus veel variatie, zelfs een kindercircuit, en de routes zijn goed aan elkaar te lussen. De routes vind je op de website van MTB Zuid Veluwe. De routes zijn vrij toegankelijk: je hebt dus geen vignet nodig. Geniet jij iedere maand van deze routes, steun dan de stichting. Doneren kan via Steun Stichting MTB Zuid Veluwe 

MTB Montferland Route

Ook al ligt de MTB route Bergherbos, zoals de route officieel heet, een eindje van Arnhem af, is het is zeker een aanrader om hem eens te fietsen. Ga je met de auto ernaartoe dan is Berc Bike een goede lokatie om te starten en te eindigen. Voor deze route heb je een vignet van Natuurmonumenten nodig en is dus dezelfde vergunning als MTB route Veluwezoom. De route is 26 km lang en kent een aantal pittige klimmetjes. Meer informatie over de MTB Route Montferland.

MTB Rijk van Nijmegen

Over de Waal ligt ook nog eens een fraai mountainbike paradijs. En wel die van MTB Rijk van Nijmegen. Er zijn 4 routes aan elkaar gelust: Nijmegen, Groesbeek, Malden en Mook. En aan de route van Mook is ook nog eens een heus Bikepark gebouwd. Wil je hoogtemeters trainen en aan je skills werken dan is het zeker de moeite waard om de Waalbruggen over te steken. MTB Rijk van Nijmegen heeft een eigen vignet, echter is niet verplicht. Zie het dus als donatie van € 10 voor de stichting. 

De leden van AireborneMTB zullen tijdens de ritten en trainingen vooral rijden over de trails van MTB Zuid Veluwe en MTB Veluwezoom. Het is dus aan te raden om het vignet van Natuurmonumenten aan te schaffen en tijdens de ritten bij je te hebben. Het is voor eigen risico, mocht je besluiten geen vignet op de route bij je te hebben. 

MTB Schaarsbergen