Trainingen Volwassenen

Volwassenen

AirborneMTB is een jonge vereniging die nog groeiende is. Onze verwachting is dat het ledenaantal nog flink zal groeien, en daarmee ook het niveauverschil en trainersaanbod. Ons trainers- en voorrijdersbestand is nog klein en daarnaast zijn we ervaring aan het opdoen met groepsindeling en grootte. Om dit in goede banen te leiden zodat alle leden en aspirantleden een leuke ervaring hebben, werken we voorlopig met een aanmeldformulier voor de clubritten en proefritten. De techniek en prestatietrainingen verwachten wij na de zomervakantie op te gaan zetten.

Aspirantleden die al voldoende mountainbike ervaring hebben kunnen zich aanmelden voor een proefrit op zondag. Voor aspirantleden die nog geen of weinig ervaring hebben op de mountainbike organiseren we deze zomer op verschillende momenten een “Beginnen met Mountainbiken” cursus waarbij basisvaardigheden op de fiets op een veilige en leuke manier worden aangeleerd.

Clubritten

Tot de zomervakantie organiseren we in ieder geval iedere zondagochtend een clubrit. Afhankelijk van het aantal beschikbare voorrijders zullen er verschillende tempogroepen starten vanaf onze verzamelplek Manege de Waterberg. Bij de zondagse rit ligt de nadruk op lekker fietsen en plezier hebben.

Iedere groep heeft in ieder geval één voorrijder, en zo mogelijk een achterrijder. Dit zijn altijd ervaren mountainbikers met goede kennis van de leukste paadjes in de omgeving. De clubrit is uitdrukkelijk geen training, hoewel er af en toe best eens wat technische tips gegeven zullen worden of er een stukje op tempo gereden wordt. Het principe “Samen uit, samen thuis” geldt voor alle groepen.

Om mee te kunnen doen aan de clubritten op zondag, is het een vereiste dat je al enige mountainbike ervaring hebt en ongeveer anderhalf tot twee uur achterelkaar kunt fietsen. De duur, afstand en snelheid van de rit verschilt per groep, (zie ook de omschrijving van de groepen en onze voorrijders ) en hoe hoger de groep, hoe langer / verder / sneller de ritten zullen zijn.

Daarnaast is het natuurlijk een vereiste is dat je je een goed onderhouden en functionerende mountainbike hebt en een helm draagt. Zorg ook voor wat te drinken en eten en kleding passend bij het seizoen. Neem ook een reservebandje mee.

MTB Arnhem

Beginnen met Mountainbiken

Als je nog geen of weinig ervaring met mountainbiken hebt is de Beginnen met Mountainbiken cursus de eerste stap op weg naar heerlijk rijden over de trails in het bos. De cursus is gebaseerd op het Start2Bike concept van de NTFU waarbij je jouw techniek bijschaaft zodat je met een veilig en vertrouwd gevoel op pad kunt. In de cursus leer in vier trainingen basisvaardigheden zoals schakelen, remmen, bochten rijden, rijden in een groep, en de beste tips en tricks voor het klimmen en dalen en hoe om te gaan met obstakels. Nadat je deze cursus met goed gevolg hebt afgelegd kan je aansluiten bij de clubritten op zondag

Techniek & Prestatietrainingen

Het is onze ambitie om na de zomervakantie te gaan beginnen met techniek en prestatietrainingen.

* Laat het ons vooral weten als je interesse hebt om als voorrijder bij clubritten of trainer voor jeugd of seniorentrainingen mee te helpen!

AirborneMTB verzamelplek: De Waterberg (Schelmseweg 95)

Mits anders vermeld/gecommuniceerd vertrekken de clubritten en trainingen vanaf Manage De Waterberg