Trainingen Volwassenen

Volwassenen

Op zondagochtend verzamelen zich de leden van AirborneMTB om in verschillende tempogroepen te gaan fietsen. Daarbij wordt ook onderscheid gemaakt in afstand. Zoms er een groep die maximaal 90 minuten fietst, terwijl er ook groepen zijn die langere afstanden rijden. Het verzamelpunt is Manage De Waterberg, waardoor we snel op de routes en trails zitten. En bij de Waterberg kan je na de rit lekker bijkletsen onder het genot van een kop koffie. Wil je graag jouw mtb-skills bijspijkeren, dan is daar zeker ruimte voor tijdens de gezamenlijke ritten. 

Aspirantleden die al voldoende mountainbike ervaring hebben kunnen zich aanmelden voor een proefrit op zondag. Voor aspirantleden die nog geen of weinig ervaring hebben op de mountainbike organiseren we op verschillende momenten een “Beginnen met Mountainbiken” cursus onder de naam DROPZONE waarbij basisvaardigheden op de fiets op een veilige en leuke manier worden aangeleerd.

Clubritten.

Iedere groep heeft in ieder geval één voorrijder, en zo mogelijk een achterrijder. Dit zijn altijd ervaren mountainbikers met goede kennis van de leukste paadjes in de omgeving. De clubrit is uitdrukkelijk geen training, hoewel er af en toe best eens wat technische tips gegeven zullen worden of er een stukje op tempo gereden wordt. Het principe “Samen uit, samen thuis” geldt voor alle groepen.

Om mee te kunnen doen aan de clubritten op zondag, is het een vereiste dat je al enige mountainbike ervaring hebt en ongeveer anderhalf tot twee uur achterelkaar kunt fietsen. De duur, afstand en snelheid van de rit verschilt per groep, (zie ook de omschrijving van de groepen en onze voorrijders ) en hoe hoger de groep, hoe langer / verder / sneller de ritten zullen zijn.

Daarnaast is het natuurlijk een vereiste is dat je je een goed onderhouden en functionerende mountainbike hebt en een helm draagt. Zorg ook voor wat te drinken en eten en kleding passend bij het seizoen. Neem ook een reservebandje mee.

MTB Arnhem

Beginnen met Mountainbiken

Als je nog geen of weinig ervaring met mountainbiken hebt is de DROPZONE cursus de eerste stap op weg naar heerlijk rijden over de trails in het bos. De cursus is gebaseerd op het Start2Bike concept van de NTFU waarbij je jouw techniek bijschaaft zodat je met een veilig en vertrouwd gevoel op pad kunt. In de cursus leer in vier trainingen basisvaardigheden zoals schakelen, remmen, bochten rijden, rijden in een groep, en de beste tips en tricks voor het klimmen en dalen en hoe om te gaan met obstakels. Nadat je deze cursus met goed gevolg hebt afgelegd kan je aansluiten bij de clubritten op zondag

AirborneMTB verzamelplek: De Waterberg (Schelmseweg 95)

Mits anders vermeld/gecommuniceerd vertrekken de clubritten en trainingen vanaf Manage De Waterberg